dinsdag 15 maart 2022

Gesjouw en Louis Couperus

Vanmorgen vroeg op. Ik ging naar de garage en daarna helpen met een verhuizing. Tegen half twee was de verkasklus geklaard. En dus ben ik fysiek wat afgemat. Gelukkig schijnt de zon, zodat ik onder de overkapping even de benen horizontaal kon strekken.
We kregen bericht dat de KPN monteur vanmiddag al langs zou komen. Mooi. Niet dat we ons vervelen hoor. Gisteravond hebben we naar de serie van Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan gekeken. De serie dateert van 1975! In die tijd had ik daar geen interesse in. Zes jaar eerder heb ik wat boeken van Louis Couperus moeten lezen voor mijn eindexamen. Eerlijk gezegd herinner ik me me nog enkel de titels. Ik heb ze blijkbaar ook gelezen voor het moment. Er zullen wel uittreksels van gebruikt zijn. Ik herinner me nog Eline Vere, De stille kracht (was ook op tv) en het boek van de dvd serie. In die periode heeft men mij vanwege de verplichte leeslijsten het lezen afgeleerd.
Gisteravond hebben we de helft gevolgd, of wel cd 1. De serie duurt zo'n 5 uur! Niet echt iets voor mij om zo lang stil te moeten zitten.