zondag 20 maart 2022

"Just cleaning up"

Zielig hoor, die Oekraïense kinderen. Even een vraagje : Hoe is het met de ruim 1.100 Nederlandse kinderen die bij hun ouders zijn weggehaald vanwege de racistische, discriminerende werkwijze van de Belastingdienst?
Ook in Amerika zijn velen ervan overtuigd, dat Poetin helemaal niet Oekraïne veroveren wil. Volgens de Amerikanen maakt Poetin enkel schoonschip wat de politieke en militaire leiding betreft. Ook daar komen punten van kritiek naar boven, die ik hier ook hoor en lees over dat land. Punten die gaan over corruptie, nazisme, kindermisbruik en witwaspraktijken. Het laatste punt wordt in verband gebracht met de familie Joe Biden en dan in het bijzonder zijn zoon Hunter.
De enige ingreep van de NAVO zou volgens deze Amerikanen zijn Rusland met rust laten en Oekraïne mijden. Inmiddels zijn daar de eerste Amerikaanse huurlingen gesneuveld. In de Donetsk. Van het neerstorten van een Amerikaans vliegtuig in Noorwegen heeft Rusland dit keer niet de schuld gekregen. Van dat soort vliegtuigen (Osprey) is algemeen bekend, dat het geregeld uit de lucht valt. De Osprey valt onder de categorie 'widowmakers'.
Wie Zelensky sinds zijn verkiezing gevolgd heeft, weet dat ook hij bloed aan zijn handen heeft. De harde, corrupte nazilijn van voorheen is sinds 2014 gewoon voortgezet. Immers, de mensen die daar aan de touwtjes trekken doen dat nog steeds. Journalisten en andere critici worden de mond gesnoerd en even gemakkelijk vermoord. Burgers worden onderdrukt. Zelensky gebruikt zijn acteertalenten, waarbij hij graag uitspraken van Amerikaanse presidenten en
Martin L. King hanteert. Maar ja, wie kent die uitspraken nog? Weinigen, dus vinden vele onwetenden hem een held. Papegaai en komediant Zelensky heeft slechts 25% van de Oekraïense bevolking achter zich staan. Velen trappen in zijn optreden. "Russia is just cleaning up things", aldus die kritische Amerikanen. In onze taal : Poetin is met de voorjaarsschoonmaak bezig. Zelensky steunt op Amerikaanse adviseurs. Misschien gebruikt hij daarom uitspraken van Amerikaanse leiders. Zelensky ziet graag dat het luchtruim gesloten wordt. Of wel : beginnen jullie maar aan Wereldoorlog 3. 
Poetin wil met het kapitaal van de Oekraïense oligarchen de schade in het land laten herstellen. In Rusland wordt ook tegen de inval geprotesteerd. Maar wat zijn 10.000 demonstranten nou op een inwoneraantal van ruim 145 miljoen? Maar in die context laten de westerse media het nieuws liever niet zien.
Joe Biden wordt in eigen land ook ervan beschuldigd toch stiekem in Oekraïne bezig te zijn. Het Pentagon heeft zo'n 30 laboratoria laten bouwen in Oekraïne om biologische wapens te laten ontwikkelen. Heel specifiek : men is daar o.l.v. Amerika zoekende naar de ontwikkeling van een virus, dat alleen voor mensen met een bepaald Oost-Europees gen dodelijk is. In Oekraïne heeft zich ook een ernstig ongeval met een ontsnapt virus voorgedaan. Maar dat is onder het tapijt geveegd. Man, man, je wilt niet weten hoe ziek deze wereld is en wat een shit hole Oekraïne feitelijk is en hoe smerig de politiek is.
En dankzij die smerige politiek en de boycots van het westen, spint het 'neutrale' China er de meeste garen bij. De rest zijn alleen verliezers, omdat zij (inclusief het grote Amerika) vooral in de eigen vingers gesneden hebben.