woensdag 23 maart 2022

Loon naar werken

Politici die aantoonbaar keihard kunnen liegen, krijgen van Mark Rutte een ministerspost. Dus zit o.a. Ollongren op Defensie en Kuipers op Volksgezondheid. Loon naar werken.
Het feit dat Oekraïne een corrupt nazivriendelijk regime kent, wordt consequent stil gehouden door de westerse media. Dat gebeurt in opdracht van Amerika / NAVO en de EU. Zij presenteren Oekraïne liever als een democratisch land. Dus is het opvallend, dat men op Facebook en andere Amerikaanse platforms waar de Oekraïense nazi's hun eigen pagina's runnen de nazi's openlijk mag aanmoedigen en eren.
Officieel neemt de NAVO geen actie tegen de Russische inval. In plaats daarvan sturen NAVO leden geld en militair materieel naar Oekraïne om de oorlog daar gaande te houden en eerder te verergeren met nog meer slachtoffers als gevolg. De NAVO is overigens erg geschrokken van de hypersonische wapens van Rusland. Ze maken de NAVO behoorlijk kansloos in een conflict, omdat de supersnelle raketten (bijna 10x sneller dan het geluid) niet te onderscheppen zijn. China heeft ook dergelijke raketten. Amerika (nog) niet. Het Pentagon deed de informatie over deze ontwikkeling in het recent verleden af als nepnieuws.
In het Westen is men druk doende een effectief anti-hypersonisch raketsysteem te ontwikkelen.
Rusland weet, vanwege de situatie van zo'n 30 jaar geleden (Sovjet Unie), precies waar de wapendepots zich in Oekraïne bevinden. Rusland kan zodoende gerichte aanvallen uitvoeren om militaire doelen te vernietigen. Men stelt nog steeds dat dat het primaire doel van Rusland is.
Jammer dat Arnold Schwarzenegger niet naar n.b. zijn idool Yuri Vlasov heeft geluisterd. Vlasov is afkomstig uit de Donetsk (Makeevka) en heeft de problematiek daar geregeld ter sprake gebracht en beschuldigend met z'n vinger naar Kiev gewezen. Misschien is Arnold wat doof en vergeetachtig geworden. Net als ik. Haha!
Er wordt niet overal in Oekraïne gevochten. Sommige steden zijn zonder een gelost schot door Russische militairen ingenomen. O.a. Melitopol. In het oosten van Oekraïne wonen relatief veel mensen die pro-Rusland zijn.
Amerika heeft een olie en gas import verbod uit Rusland ingesteld. De Amerikaanse import is relatief laag, vergeleken met die van de EU. De EU is heel erg afhankelijk van Russisch aardgas en olie. Ook ons landje, dat het eigen aardgas liever aan derden verkocht. De Arabische landen hebben geen zin om aan het Amerikaans verzoek te voldoen, meer olie te leveren. Ze hebben de pest aan de Amerikaanse politiek. Bij Venezuela en Iran hoeft Amerika helemaal niet aan te kloppen. Een Democraat opperde wel gas en olie af te nemen van Rusland, maar de betalingen uit te stellen. Over domheid gesproken.
Als Rusland besluit de gas- en oliekranen dicht te draaien (iets waar Rutte zit om te springen, zodat hij zijn WEF ideeën kan uitrollen) , ligt de hele EU op z'n economische gat. Het begint steeds duidelijker te worden, dat de wereld in twee delen gesplitst wordt : Amerika samen met Europa en Rusland met China. En in al het gekrakeel slaan de aanhangers van het WEF hun slag.
Hoe dan ook, ik ben blij dat er in Den Haag wel grote weerstand heerst tegen de komst van een datacentrum van Facebook / Meta in Zeewolde. Afgezien van het milieu (water), zit ik niet op een louche Amerikaans bedrijf hier in de buurt te wachten. Niets is zeker, want als Joe Biden Rutte bij zijn strot pakt, komt via een inlegvelletje het centrum alsnog. Want Rutte c.s. zijn niet de baas in ons landje. Al heeft ie al wel de volgende crisis aangekondigd : tekort aan drinkwater. Het kan niet op met dit kabinet.