woensdag 30 maart 2022

Eerst slachtoffers

Er waren erg veel slachtoffers nodig, voordat Oekraïne aan de Turkse onderhandelingstafel neutraliteit voorstelde. Dat is nou net iets wat Rusland / Poetin sinds de staatsgreep in 2014 wilde. Maar daar kwam als antwoorden op, dat Oekraïne lid wilde worden van de NAVO en de EU.
Zelensky gaat de Tweede Kamer toepreken. Ik vind het klinkklare onzin. Zelensky is voor mij nog steeds een acteur en geen politicus. Veel van zijn quasi wijze uitspraken heeft ie gestolen van vroegere wereldleiders. En acteurs (Charlie Chaplin). Afgaande op de beelden is aan alles te merken dat hij een showman is, die bekend is met het camerawerk. Zelensky is in Amerika populairder dan de oude seniele man in het Witte Huis. Nee, laat Gerard Jolink dan maar naar de Tweede Kamer komen.
Onder Zelensky's bewind is de terreur tegen de kritische mensen niet verminderd. De beloftes die hij deed voor de verkiezingen heeft ie alles behalve waargemaakt. Hij zou de corruptie aanpakken, voor vrede zorgen in het oosten van Oekraïne en meer welvaart brengen. Maar Zelensky heeft de oude lijn doorgezet. Erger, Zelensky is zelf mee gaan doen met de corrupte oligarchen en is in no time schatrijk geworden (zie Pandora en Panama Papers). Hij heeft de opstand in het oosten verder aangewakkerd, maakt critici (mond)dood, steunt de Azov (neonazisme ook in het leger) en heeft Amerika toegestaan laboratoria te runnen voor biologische oorlogvoering. Nu mag hij in de Tweede Kamer gaan acteren. Zelensky heeft door zijn arrogante narcistische houding onschuldige burgers en militairen opgeofferd aan Rusland. Ongelooflijk dat zo'n komediant een podium krijgt in onze Tweede Kamer.