vrijdag 11 maart 2022

Allemaal nep

Volgens het nieuws is er meer dan voldoende plaats voor de vele vluchtelingen. Vervolgens volgt een opsomming van hotels, leegstaande panden, recreatieparken, sportzalen enz. Allemaal tijdelijke verblijven, want uiteindelijk zullen deze mensen in gewone huizen gehuisvest moeten worden. Terwijl er sprake is van een groot tekort aan woningen. Dus we worden blij gemaakt met een dode mus. Van opgelucht ademhalen, zoals het bericht wil, is dus helemaal geen sprake.
Het zijn niet alleen de kaartlezers van de pinautomaten, die ze als echt namaken. Ook documenten, zoals paspoorten, rijbewijzen, diploma's, certificaten en aktes worden als echt nagemaakt. In het nieuws gebruikt men ook nep video's met acteurs en actrices, foto's worden geshopt enz. Kortom de Oost-Europese werkwijze is ook hier berucht. Komt bij dat de criminelen gewelddadiger zijn dan de westerse. Om al die redenen is het lastig om het echte nieuws (feiten) rond de inval in Oekraïne te herkennen. Oekraïners spreken o.a. ook Russisch. En een Russische militaire outfit is gemakkelijk te vinden. Zelenski kent veel acteurs en zie : een Russische krijgsgevangene.
Of is het een echte Rus? Een ziekenhuis wordt gebombardeerd. Mijn vragen : echt waar en door wie? Want Oost-Europese politici en militairen (denk aan de oorlog in Joegoslavië!) kunnen ook wreed zijn en zelfs landgenoten opofferen als het in hun straatje past. Of is het weer nepnieuws? Ik heb tijdens de inval in Syrië ook veel gemaakte beelden en interviews gezien. Ook van de zogenaamde betrouwbare, behulpzame groep Witte Helmen. Ook zij bedreven politiek.
Volgens Zelensky zijn er geen bio-laboratoria in Oekraïne. Hij stelt dat Rusland dat beweert om een biologische oorlog te beginnen. Toch heb ik in het recent verleden naar aanleiding van het onderzoek naar het bio-lab in Wuhan vanwege het Coronavirus (met Amerikaans geld en kennis gerund) berichten gelezen over meer dan 300 labs wereldwijd, waaronder Oekraïne. Daar worden bio-wapens gemaakt 'ter verdediging'. Die virussen kunnen ook via dieren (o.a. duiven en trekvogels!) zeer wijd verspreid worden. De labs worden alle gesteund (met geld en kennis) door Amerika. Nu proberen de westerse media (waaronder via onze minister Hoekstra) via Zelensky deze berichten als nepnieuws te bestempelen. Ze spreken Amerikaanse berichten die het bevestigen tegen. Helaas voor hen zijn de feiten niet van het internet verwijderd. Berichtgeving op basis van hoe het uitkomt. Wat een wereld!