donderdag 24 maart 2022

Slachtoffers als minderheid

Op dit moment staat de teller van het aantal slachtoffers van de Toeslagaffaire op 49.000. Dat zijn enkel de gezinshoofden. Hun gezinsleden zijn daar niet bijgeteld. Gemiddeld komt het totaal aantal op 100.000 mensen. Er zijn door toedoen van de Dienst 1.125 kinderen bij hun ouders weggehaald en uit huis geplaatst! Je kunt de ellende die dat met zich meebrengt nauwelijks bevatten.
Geschat wordt dat er jaarlijks vijf sterfgevallen in Groningen door gezondheidsklachten als gevolg van de aardbevingen zijn. Ongeveer 10.000 Groningers hebben gezondheidsproblemen door alle heisa rond schade(afhandeling) en financiële onzekerheid. Er zijn tot op heden bijna 153.000 schadeclaims ingediend. Dat aantal is exclusief de meldingen voor immateriële schade.
Over het aantal onnodige coronaslachtoffers is nog niet veel duidelijk. Er wordt onderzoek naar gedaan. Er gaan schattingen rond van 20.000 onnodige slachtoffers wegens te laat ingrijpen van het kabinet Rutte.
Gezien dit alles begrijp ik de drukte rond Oekraïense vluchtelingen niet zo goed. De bovenstaande groepen Nederlandse slachtoffers worden genegeerd en dus gediscrimineerd ten opzichte van Oekraïners. Dat wil zeggen, ik heb geen Giro 555 voor hen gezien. Ik heb ze ook niet dagelijks in het nieuws en in praatprogramma's gezien. Ik heb ook geen verontwaardigde scheldpartijen en/of doodswensen richting Rutte gehoord. Alleen de slachtoffers zelf (voor zover mogelijk) gingen de straat op. Er waren geen benefietwedstrijden en/of concerten. Ons landje werd niet geboycot en onze sportlui mochten overal verschijnen. Tja, en dan nog die vlaggetjes. Wie een Nederlandse vlag op z'n jasje draagt is plots een nationalist en dus extremist. Dus daarom geen vlaggetje voor al deze Nederlandse slachtoffers? Maar de nog geen 500 omgekomen burgers in Oekraïne (niet minder erg, hoor.) vormen volgens menig Nederlander een regelrechte ramp. Zij krijgen wel alle aandacht. Overdadige aandacht.
Afgaande op het aantal Nederlandse slachtoffers van de regering, had hier een revolutie moeten plaatsvinden. Maar nee, Nederlanders maken zich (weer) om een minderheid druk.