maandag 14 maart 2022

Met toegevoegde waarde

Toen ik hoorde dat familie van haar in haar tuin gesnoeid heeft, bood ik aan het snoeiafval kleiner te knippen. Zo kan ze het gemakkelijker opruimen en in de GFT kliko doen. Het was een flinke berg van voornamelijk vlinderstruiken. Ik kreeg geen spijt van mijn belofte, want ik nam me voor er alle tijd voor te nemen. Het was toch zeker vrijwilligerswerk? Al denken sommigen dat het betaald werk is.
Met de blik op oneindig en het verstand op nul (ging verdacht erg gemakkelijk), ben ik gewoon gaan snoeien. Het geluk was met mij. Onder die grote stapel, lag een stapel stenen. Hoera! Na een uur was de berg geslonken tot een laag klein spul.
Tijdens dat werk in de zon(!), zag ik dat de tuindeur slecht sloot. Ze had al gezegd, dat ik de deur een flinke trap moest geven. Toen ik daar aankwam heb ik dat ook gedaan, maar de deur vloog zeer gemakkelijk open. Logisch, want ik stond bij de deur van haar buren. Oeps! Voor haar deur had ze een stapeltje stenen aan de binnenkant gelegd. Vandaar dat er getrapt moest worden. Ik ken er nog een met zo'n oplossing. Ook een alleenstaande vrouw. Lezen ze dat soms in de Libelle of zo? Tussen de deur en de sponning was erg veel ruimte. Het sluitwerk raakte niet eens de slotplaat.
Toen ik klaar was met het snoeiwerk, ben ik wat gereedschap gaan halen. De bewoonster was niet thuis, dus kon ik haar vooraf niets vragen. Ik dacht : "Gewoon doen en dan hoor ik haar reactie wel." Misschien zegt ze dan "Wat heb jij nu uitgevreten? Jij zou toch enkel takken snoeien?!" Maar ik schatte haar dankbaarder in.
Het slot van de tuindeur lag een centimeter hoger dan de slotplaat in het kozijn. Ik had geen zin om de slotplaat hoger te plaatsen. Hij was netjes in het kozijn gemonteerd en weggewerkt. Dus besloot ik de deur wat lager te hangen. Hij hangt aan grove scharnieren met draadeind en moeren. Ik heb de deur eruit getild, de scharnieren 3 cm lager geplaatst en toen de deur weer geplaatst en opnieuw afgesteld. Helaas had ik geen sleutel om het slot open te draaien. Maar zo op het oog is het gelukt. Nu maar hopen dat mevrouw bij de aankoop van de woning een sleutel heeft gekregen.