donderdag 17 maart 2022

Klassejustitie?

Ergens las ik over de arrestatie van Wim Engel. Dat is gebeurd vanwege de ondertekening door 22.500 mensen. Engeld verzet zich tegen het coronabeleid van het kabinet. Ik las ergens ook dat meer dan 70.000 mensen een aanklacht tegen Hugo de Jonge (bedreiging, malversaties enz.) ondertekend hebben. Maar over de arrestatie van Hugo heb ik nog niets gelezen. Hugo de Jonge wil overigens desnoods met dwang mensen van het gas afhalen. Meneer Bruls, je weet wel die dikke, wil vastgoedeigenaren onteigenen. Wat een land!
Tegen de arrestatie van Engel wordt niet gedemonstreerd. Een soortgelijk iemand die in Rusland demonstreert (ook tegen de regering) komt breeduit in het nieuws. Iemand die probeert uit te leggen dat naast Oekraïne en Rusland anderen flink wat boter op het hoofd hebben, wordt als Rus beschouwd. Neem nou Joe Biden. Hij vind Poetin een oorlogsmisdadiger. Amerika ken nogal wat presidenten / politici die dezelfde kwalificatie hebben. Onder hen Joe Biden zelf. De Amerikaanse presidenten scoorden vele malen hoger wat burgerslachtoffers betreft dan Poetin tot nu toe. Al is elke dode er een te veel. Amerikanen hebben sinds 1945 miljoenen onschuldige mensen omgebracht met hun buitenlandse politiek. Wel even eerlijk blijven, mensen. Alleen al in Afghanistan zijn gedurende de Amerikaanse aanwezigheid 47.000 burgers omgekomen. Daarnaast zo'n 66.000 Afghaanse militairen en 52.000 Talibanstrijders. Amerika en bondgenoten verloren 'slechts' 5.000 man.
Polen wil dat de NAVO een vredesmissie naar Oekraïne stuurt. Een wat strijdig voorstel. Rusland wil juist geen NAVO als buur en de combinatie NAVO en Vrede is een utopie. Oekraïne kan zich het best als neutraal land opstellen. Dan kan het in vrede van meerdere walletjes eten.