maandag 21 maart 2022

Nou, nou!

De Nederlandse schrijver van onderstaande tekst heeft een managementfunctie in de logistiek :

"Zou deze zet voldoende zijn om mijn cencceo en een kagel van 700 wat te gebruiken of heb ik nog exstra leef accu's nodig ivb nacht de kageltje aan te laten ? En koelkast?"

Zoals je weet help ik zo links en rechts mensen. Meestal alleenstaande ouderen. Dat ik na verloop van tijd (soms vrij snel) een schop onder mijn kont van hen krijg, deert mij niet zo. Ik vind het eerder zielig voor henzelf, omdat ik weet dat ze zonder hulp geregeld in de penarie zitten. Tijdens mijn loopbaan heb ik ook velen een dienst bewezen. Het gebeurde een paar keer dat ik daarna een schop onder mijn kont kreeg. Men had mij misbruikt voor hun eigen doelen en/of cv. So what? Ik heb mijn werk naar behoren gedaan en ben ervoor financieel beloond.
Hier begint een aantal van die mensen terug te krabbelen. Geen excuses of zo, maar wel een soort van. In bedekte termen geven ze toe, dat ze fout waren. De laatste storm heeft nogal wat schade veroorzaakt en niemand wil hen helpen. Ik dus ook niet. Zolang ze zelf niet liggen te spartelen onder een omgevallen schutting. Dan wordt het een heel ander verhaal.
Iemand die ik diverse keren gratis geholpen heb (waaronder een klus die een aantal dagen duurde), beweert nu dat ze mij nooit heeft gemogen. Dat wist ik wel, want zo voelde ik dat van begin af aan al. Ze heeft weinig op met donkere types. Ik corrigeerde haar soms of gaf tegengas als ze nare uitspraken deed. Dat stelde ze niet op prijs. Toch ging ze telkens in op mijn uitnodiging voor een kop koffie of thee als ze voor de deur stond terwijl Sonja er niet was. Ik kan me niet heugen dat het een keer ongezellig was. Helemaal niet. Ze heeft mij geregeld om hulp gevraagd. Maar nadat ik haar de deur gewezen heb (ik laat me in mijn eigen huis niet koeioneren), ben ik volgens haar van begin af aan al iemand geweest die ze niet mocht. Ze is ook van mening dat ik haar mijn excuses moet aanbieden. Haha! Wat een portret. Maar goed, voor één keer dan maar : "Sorry dat je zo tegen mij tekeer bent gegaan!"