zaterdag 26 maart 2022

Met de meute mee

 Nee, ik heb weinig op met de selectieve manier waarop de meeste mensen achter de media aanhollen. De media bepalen wie of wat wel of niet past in hun visie. Een visie die veelal gebaseerd is op die van de overheid. De westerse media zijn wat dat betreft niet anders dan die van China, Noord Korea of Rusland.
Over de 800 omgekomen burgers in Libië na een NAVO bombardementen lezen en/of horen we hier niets. Daar tegenover vormen de 500 omgekomen burgers in Oekraïne een oorlogsmisdaad. We hebben niets op met de 1.125 ontvoerde kinderen van de Toeslagenaffaire. Maar die vluchtelingenmoeder met dat huilend kindje, da's pas heel erg. Tja, want de media tonen geen huilende Toeslagmoeders met een foto van hun afgenomen kind(eren).
Het verschijnsel geeft aan hoe gemakkelijk dictators als Mussolini, Hitler, Castro enz. het hadden om volgers te krijgen. Mensen zijn heel gemakkelijk te beïnvloeden. Een kwestie van hen continu bombarderen met dezelfde (eenzijdige) informatie en de rest te verbloemen. Zo wordt een eens blauwe lucht geel. En waag het dan niet om te beweren dat die blauw is, want dan ben je de sjaak.