dinsdag 29 maart 2022

Bezint eer gij begint

 De goede niet te na gesproken, maar onder de vluchtelingen uit Oekraïne bevindt zich ook tuig. Ze komen met de stroom mee. Net zoals het altijd al gebeurde met vluchtelingenstromen.
Wie geregeld naar een serie over de Poolse grensbewaking heeft gekeken, kan een beetje een indruk krijgen over de mentaliteit van Oekraïners. Is die serie plots gestopt omwille van een positief beeld van Oekraïners? Er zijn er die met hun criminele activiteiten tamelijk volhardend zijn. Er was een tijd sprake van Oekraïners die hier geregeld een oprotpremie kwamen ophalen. Weer terug in eigen land even een andere paspoort bestellen en hoppa terug naar Nederland om weer wat van ons belastinggeld i.c. een oprotpremie te vangen.
Kortom, men moet echt ook deze vluchtelingen goed screenen om ellende te voorkomen. Het is niet leuk als je vluchtelingen in je huis opvangt en ze willen zich niet aan de regels houden of doen alsof jij vluchteling bent in je eigen huis. Het is beter om je vooraf goed te laten informeren over de cultuur en mentaliteit en een bewijs van screening te vragen. Bezint eer gij begint.