maandag 28 maart 2022

Angst zaaien -2-

De manier waarop onze overheid bezig is met het zaaien van angst, heeft veel weg van 'anderen de schuld geven' of 'anderen een schuldgevoel aanpraten'. Terwijl het in mijn beleving veelal gaat om een overheid, die zijn werk niet (goed) doet. Ze is merkbaar niet op haar taken berekend, getuige de Haagse paniekaanvallen. Over het algemeen komen politici mij niet bepaald intelligent over. Dagelijks doen ze uitspraken, die daarvan getuigen. Domheid waar een mens het zeker niet zou verwachten.
Wat zouden al die goedgelovige mensen denken, als ze hun auto bij de garage ophalen en te horen krijgen : "Let goed op hoor, want er kan onderweg een wiel losraken!" De meesten zouden dan heel voorzichtig en angstig de weg opgaan. Of zouden ze in de garage zeggen : "Wat ben jij voor een waardeloze monteur?" Daarom zeg ik tegen onze regering : "Wat zijn jullie voor waardeloze leiders?"
Terwijl velen de blauw-gele bril opgezet hebben, verkoopt Rutte c.s. ons landje aan de Amerikanen. Nog even en Amerika heeft er nieuwe (deel)staat bij : Holland. De naam The Netherlands is te lang voor de moderne communicatie.
Hoe staat het eigenlijk met de 100.000 gezinnen die slachtoffer zijn van de Toeslagenaffaire en hun 1.125 afgenomen kinderen? Waarom lees of hoor ik hier niets over? Kan je je voorstellen : je kind(eren) afgepakt door een overheid die daar zelf de omstandigheden voor gecreëerd heeft?
Het is natuurlijk heel verachtelijk, dat de verantwoordelijken nog steeds in Den Haag zitten en beloond zijn met een nieuwe functie.