maandag 28 maart 2022

Poppen

Will Smith heeft Chris Rock in zijn gezicht geslagen. En plein publique tijdens een of ander gala. Voor of om een grap. Black Lives Meppen dus.
Zoals van plan heb ik vanmorgen een groot aantal roestige schroeven vervangen door popnagels. Het betrof twee delen aluminium profiel op de rand van het dak van de bus, die er samen voor zorgen dat de bustent aan de bovenkant bevestigd kan worden. Die twee delen zijn weliswaar gelijmd en gekit, maar er zaten nog steeds schroeven in. De koppen ervan begonnen bruin te kleuren, dus weg ermee.
Het lukte me om bijna alle schroeven eruit te draaien. Ik heb ze speciaal met de hand eruit gedraaid om afbreken te voorkomen. Slechts bij één draaide ik de kop eraf. Dus dat viel mee. Ik heb naast de afgebroken kop maar een popnagel gezet.
Ik moest wel eerste de schroefgaten wat groter boren met een 4mm boortje. Daarna gleed de popnagel mooi strak in het boorgat. Toen stuitte ik op een uitdaging. Een opstaande rand verhinderde dat ik de popnageltang op de nagel kon drukken. Ik dacht : "Tom Poes verzin een list!" Die kwam in de vorm van een hoedje van een bougie (foto rechts). Dat schoof ik eerst over de pen van de nagel, zodat de tang vrije ruimte kreeg. Ik kon met de tang net aan de popnagel aantrekken. Na de
eerste keer was er grip genoeg. Op die manier heb ik totaal 27 schroeven vervangen. Ik heb maar gelijk de peesrails van het zonnedoek voor de beide zijramen ook maar gedaan.
Eigenlijk was het een leuk klusje om tijdens een vakantie te gaan doen. Maar ja, dan hebben we de rails juist nodig. Ik ga hem de komende dagen wel opnieuw schuren en lakken. Dat ding is weliswaar buiten beeld, maar toch.