zondag 6 maart 2022

Selectief woke

Vanmorgen keek ik naar een paar samenvattingen uit de Britse Premier Leaque. Ik moest weer glimlachen om al die woke rituelen die er voor elke wedstrijd plaatsvinden. Knielen, een V-teken tonen en iets met blauw geel op de mouw laten spelden. Een deel van het publiek ergert zich eraan, maar de meesten doen mee. Overal verschijnt de Oekraïense vlag in beeld. Ook hier tijdens tv uitzendingen blauw en geel. Op een manier die overeenkomt met indoctrinatie.
Natuurlijk moeten de oorlogsslachtoffers geholpen worden. Maar dat geldt voor elke oorlog. Ik heb hier recent geen Afghaanse vlag gezien. Ook niet van Irak. Nederland heeft zelf in eerste instantie heftig ontkent, dat het slachtoffers onder de burgerbevolking in Irak heeft gemaakt. Jammer genoeg voor de leugenaars is er het internet, de mobiele telefoon/camera en zijn er nog objectieve media. Het geeft wel aan met wat voor laffe politici ik te maken heb.
Ik kan me herinneren, dat sportlieden gestraft werden als ze uiting gaven aan politiek verwante zaken. Zoals de zwarte atleten die hun vuist balden op het podium tijdens de OS in Mexico(?). Zij protesteerden tegen het racisme en discriminatie in hun Amerika (toen al blm). Maar dat mocht niet, want politiek moest buiten de sport blijven. Om die reden werd er ook gevoetbald in Argentinië (30.000 doden) en laat men zelfs in Qatar (meer dan 6.000 doden) de bal rollen. Want ook de doden tellen niet mee. Maar men is wel door de knieën gegaan voor BLM en andere woke sentimenten.
Hoe anders is het als het Rusland betreft. Dan is plots de scheiding tussen politiek en sport verdwenen. Russische sporters worden wel in de ban gedaan. Ook de gehandicapten. Ja, ook de gehandicapten.
In de stadions waren eerder nooit nationale vlaggen of V-tekens te zien ten tijde van oorlogen. Maar dat komt, omdat het Westen die oorlogen begonnen zijn. En dan is het blijkbaar oké. Ik noem het niet alleen inconsequent, maar ook ronduit hypocriet.  Elk oorlogsslachtoffer is er een te veel. Elk.
Ik las dat een minister het pestgedrag wil aanpakken. Een beetje laat en hopelijk niet te laat. Staan de VS en de NATO ook op de lijst? Bovenaan?
Hier een stukje waarheid van Russell Brand over het verspreiden van leugens door Amerika om een oorlog te voeren en het misselijk makend gedrag van politici.