dinsdag 8 maart 2022

In het rood

Omdat de onbehandelde, houten zittingen van de beide bankjes in de bus schimmelplekjes gingen vertonen, besloot ik ze maar te gaan lakken. Het is blijkbaar zeer vochtig weer geweest. Ik heb wat zitten wikken en wegen welke kleur ik daarvoor zou gaan gebruiken. In elk geval een kleur, die de Action ook aanbiedt. 😁Alles is immers duurder geworden. Wat denk je? Toen ik voor de schappen met verf etc. stond, zag ik een blik Engels rood staan. Ik ken wel Bordeauxrood, maar misschien heeft de Brexit daar verandering in aangebracht. Het blik kostte mij €7,=. Da's een zeer vriendelijke prijs, vergeleken met die in menige bouwmarkt waar ie zomaar 3x zoveel kost. Oké, niet zomaar. Er is vast verschil in kwaliteit. Maar ja, ik
lette in dit geval meer op mijn bankrekening dan op kwaliteit. De kleur Engels rood komt aardig in de buurt van de kleur van de bus (zie portieren). Dus heb die kleur gekozen. Wit is zo besmettelijk en grijs zie ik dagelijks in de spiegel.
Na flink schuren (er zaten antislip strookjes op de klep geplakt om de kussens wat houvast te geven) heb ik onder de kleppen een schone, grote uitgevouwen plastic zak van de GFT kliko onder de kleppen gelegd. Eventuele druipers zullen dan niet op de bagage terechtkomen.
Daarna was het eerst langs de randen met de kwast en toen met de roller de rest. Zo heb ik de eerste laag aangebracht. Ik vind het resultaat net als de kleur geslaagd. Ik ben natuurlijk geen schilder, maar een kwaster. Morgen de boel afronden met het aanbrengen van de tweede laag.