zondag 6 maart 2022

GIRO 555

De structurele tekortkomingen van de regering komen tot uiting in de vele dagelijkse collectes. Triest genoeg betreft het allemaal geldinzamelingen voor ons welzijn en/of onze gezondheid. Daar wordt vanuit Den Haag veel te weinig aandacht aan besteed. Een paar geweren uit een kast trekken is eenvoudiger dan een pak verband.
En dan zijn er nog de collectes voor allerlei andere slachtoffers. Met name die in het buitenland gevallen zijn. Giro 555 is de bekendste. Helaas verneem ik nauwelijks, wat er met al die opgehaalde miljoenen gebeurd is.
Toch zou ik het slachtofferbeeld van Giro 555 wat breder willen zien.
Dus een Giro 555, voor de slachtoffers van de Toeslagenaffaire, voor de slachtoffers van de vaccins, voor de slachtoffers van de aardbevingen in Groningen, voor de slachtoffers vanwege de fouten in het coronabeleid, voor de (voormalige) studenten die slachtoffer zijn van het leenstelsel, voor hen die al jaren wachten op een woning en voor de armen. De laatste groep zal komende periode aanzienlijk groeien. Want ook voor hen heeft deze regering geen oog.
Geld regelen voor anderen gaat vele malen sneller dan voor onze eigen landgenoten in nood.