dinsdag 1 maart 2022

En dus ben ik rechts

Als er regels gelden, geschreven of ongeschreven, dan probeer ik me daar zoveel als mogelijk aan te houden. Ik geeft daarbij toe, dat ik ook regels op mijn manier interpreteer. Dus rijd ik bijvoorbeeld niet midden in de nacht met 15 km per uur langs een school. En rijd ik gewoon 80 waar borden van 50 hangen, die men op de vrijdagmiddag is vergeten een kwartslag te draaien. Het is niet zo dat ik me strikt aan de regels houd, want dan heb ik geen leven. Vind ik. Maar regels zijn nu eenmaal nodig. Hoe groter de groep des te meer regels. Omdat ik inde regel achter regelgeving sta, ben ik dus ook voor handhaving. Anders hebben regels geen zin.

Naast regels en handhaving ben ik voor open en eerlijk. Ook ik heb leugentjes om bestwil en mijn eigen geheimpjes. Da's mens eigen. Ik hoor soms mensen beweren : "Ik lieg nooit." Dat is voor mij dan hun eerste leugen. Onder eerlijk valt bij mij ook het sociale eerlijk, een eerlijke verdeling.
Door open en eerlijk te willen zijn en voor regels en handhaving gekozen te hebben, ben ik volgens velen een rechtse bal. Dus kun je wel nagaan hoe het met linkse mensen gesteld is. Die zijn niet alleen links maar ook link, gevaarlijk.