vrijdag 24 september 2021

Wordt dit nr 3?

Voor alle zekerheid heb ik bij een Chinees restaurant hier geïnformeerd in hoeverre zij de nieuwe coronamaatregel zullen gaan toepassen. De (niet Chinese) medewerkster zei, dat men daar nog over nadacht. Ik deelde haar maar alvast op voorhand mee, dat als er een coronapas gevraagd wordt, ik geen klant meer zou zijn. Nummer drie dus op mijn lijstje. We hebben daar niet alleen geregeld wat gekocht, maar ook een catering laten doen. De medewerkster reageerde begripvol en zei dat er vast wel een manier te vinden is, om eten te blijven komen afhalen.
Bezorgen doen ze namelijk niet. Al vond ik het wel erg kort dag worden om nu nog over een oplossing te moeten nadenken. Regeren is immers vooruit zien.
Als ik zo'n zaak zou runnen zou ik bij de deur provisorisch een loket maken. Die oplossing heb ik al bij diverse andere zaken gezien ten tijde van de lock down. Een tafel en een mobiel pinapparaat volstaan. Als men zich zou beperken tot weigeren, dan gooien ze hun eigen glazen in. Niet alleen voor de korte, ook voor de lange termijn.