vrijdag 24 september 2021

Tussen de regels

Zo'n begroting van de overheid lees ik meestal anders. Als Defensie 300 miljoen euro krijgt voor achterstallig onderhoud, dan bevestigt dat mijn mening over de conditie van ons leger in het algemeen; krakkemikkig.
Als de overheid wel miljoenen uittrekt om haar coronabeleid te handhaven, dan lees ik dat de dictatuur harder groeit dan ik dacht. Dat geld had natuurlijk naar de feitelijke zorg moeten gaan, niet naar halfbakken politieagenten die zich willen laten gelden.
Een hoogleraar in het Staatsrecht constateert, dat de zogenaamde Noodwet een vrijbrief is voor handelend optreden van een minister. Hij kan beslissingen nemen zonder de Tweede Kamer daarvoor nodig te hebben (weer een voorbeeld van de groeiende dictatuur). Reden voor de presentator van de praatshow om te roepen : "Maar dan zijn we toch belazerd?!" Maar ja, dat riepen deskundige Wappies al toen besloten werd tot een Noodwet.
En Rutte maar roepen over 'het beschermen van de democratie' als ie weer een militaire missie opstart.
De vele miljarden euro's die de EU aan Oekraïne gegeven heeft om de corruptie te bestrijden, zijn verdwenen. Gek hè? Nee, want we hebben te maken met derderangs politici, die willens en wetens corrupte collega's elders geld sturen. Goed voor een aanvullend pensioen voor Euro Parlementariërs uit, in dit geval, Oekraïne.