vrijdag 17 september 2021

Kunststof zwart maken

Eerder las ik ergens een tip om het verkleurde zwart van de kunststof delen op de bus te behandelen met teakolie. Er stond een aantal positieve reactie onder het verhaaltje. Zelf heb ik lijnolie gebruikt. Maar dat gaf een tijdelijk resultaat en het oppervlak werd wat plakkerig. Een andere optie is met een brander het plastic weer op te ruwen. Tijdens dat proces wordt het kunststof ook weer zwart. Maar dat wil ik dan als laatste optie doen. Niet dat ik bang ben dat de bus in de fik vliegt, maar het is meer bewerkelijk.
In het schuurtje stond nog een oud blik met teakolie. Ik heb met een doek de zwarte delen ermee behandeld en uitgewreven. Hier en daar wil ik nog met een kwastje in de kieren komen. Ik ben benieuwd hoe lang het mooi blijft. Eerder had ik met een speciaal product de groene rondjes mos bij de raamrubbers behandeld. Die groene randjes zijn weg.
Sprekend over zwart, zouden de culturele organisaties nu zelf ook overgaan tot discriminatie van niet-gevaccineerden? Of zullen zij, om te ontkomen aan een pot en ketel verwijt, zich onttrekken aan de maatschappelijke tweedeling die de regering heeft ingevoerd?