maandag 20 september 2021

De werkplaats buiten

Een aantal virologen vindt dat men in Amsterdam wel moet handhaven. Die virologen heb ik niet gehoord toen de F1 in Zandvoort gehouden werd. Later bleek er geen explosie van besmettingen te zijn veroorzaakt. Komt vast vanwege het Castrol gehalte in de lucht.
Vanmiddag heb ik eerst wat inkopen gedaan voor de fiets. Schrik niet, ik was bijna € 10 kwijt! Maar ik ben er nog niet. Toen ik mijn provisorische werkplaats buiten had ingericht, kwam ik erachter, dat een remhendel gebroken is. Dus die moet alsnog op het lijstje.
De pijp die we gebruiken om matten en kleden overheen te hangen, doet nu dienst als takel. Ik heb het voorwiel in de workmate geplaatst, zodat de fiets stabiel en stil hangt. Daarna ben ik met de zon in de rug gaan werken.
Het voorwiel is voorzien van een paar nieuwe spaken en er zit een bijna nieuwe band op. Hij zit weer in de voorvork. De verlichting zit erop en ik heb de ketting nog wat gespannen. De staat van de band om het achterwiel valt eigenlijk best mee. Ik heb hem opgepompt en het is nu wachten of ie hard blijft. Morgen een remhendel ergens zien te scoren. Voor weinig. De versnelling heb ik opnieuw afgesteld. Een fluitje van een cent.