woensdag 15 september 2021

Ochtendgymnastiek

 Niet met Ab Goubitz en Arie Snoek. Gewoon op de fiets. Vanmorgen moest ik vrij vroeg wat bloed afstaan bij de poli hier. Ik moest daarvoor nuchter zijn. Niet dat ik 's morgens vroeg aan de alcohol zit. Ik drink nauwelijks alcohol. Maar ik mocht ook niet iets anders drinken en/of eten. En dat is mijn lijfje niet gewend. Zodoende ben ik uit mijn dagelijkse ochtendroutine. Een rare gewaarwording. Vanwege het tijdstip, 9 uur, moest ik Fenna ook eerder uitlaten.
Tijdens die wandeling kwam ik heel ander volk tegen. Allemaal met de hond Een paar ken ik. Zo ook de meneer, wiens loslopende hond door Fenna te grazen is genomen. Na een eerste confrontatie (de JRussell kwam grommend en blaffend op Fenna af) beloofd meneer de hond aan te lijnen. Maar dat deed ie niet. Er volgde dus een 2e keer. Toen bij de derde ontmoeting de hond weer losliep en naar Fenna kwam rennen, liet ik Fenna begaan. Met gevolg een enorm gejank van de Jack Russel. Sindsdien loopt meneer met zijn hondje aan de lijn.
Toen ik hem tegenkwam bevonden we ons net in een smalle doorgang tussen huizen. Hij zag mij tijdig en wachtte met zijn hond, totdat ik gepasseerd was. Meneer stond met zijn rug naar mij toe te wachten. Ach ja, het is niet altijd gemakkelijk om anderen in de ogen te kijken.
Toen ik de poli binnenkwam, werd ik direct geholpen. Dat was 5 minuten eerder dan afgesproken. Dus zat ik snel weer op de fiets. Onderweg veel scholieren. Hele groepen en toch maar twee met telefoon. Het waren ook de enige twee die mij op mijn deel van het fietspad tegemoet kwamen.