dinsdag 21 september 2021

Prinsjesdag 2021

 Nee, ik heb niet al die tijd voor de buis gezeten. Zonde van mijn tijd. Ik hoorde wel een paar opvallende uitspraken van Koning Willem A. Over onrecht, aangedaan aan de slachtoffers van de aardbevingen in Groningen en de Toeslagenaffaire. Rutte c.s. moesten de hand daarvoor in eigen boezem steken. Het gaat daar in wezen om het niet functioneren van de rechtsstaat. Dat geldt overigens voor veel meer situaties dan de genoemde. Er werd ook gesproken over het ongebreideld uitgeven van belastinggelden. Minister Hugo de Jonge heeft de 5,1 miljard euro nog steeds niet teruggevonden.
Men beweert dat we erop vooruitgaan. Ja, ja, die verhalen geloof ik al lang niet meer. Met een kleine beurs is het verschil tussen kosten en inkomen niet zo moeilijk bij te houden. Alles is en wordt alleen maar duurder. Onze maandsaldi lopen al jaren achteruit.
Wat mij nou opviel waren de beelden, toen na afloop van de troonrede de aanwezigen 3x Hoera riepen. Mark Rutte deed net alsof die voor hem bestemd waren. Dat gezicht wat ie toen trok, wat een narcist! Maar ach, VVD'ers :