vrijdag 17 september 2021

De eerste geschrapt

Sigrid Kaag waagde het te zeggen, dat ze zich schaamde een Nederlandse te zijn. Terwijl ik haar gedrag juist als typisch Nederlands ervaar. Grote mond, flink doen omdat grote broer Amerika erbij is en als het erop aankomt je laf terugtrekken met allerlei kutsmoezen. Typisch Nederlandse politici.
We zijn weer verraden door de politiek. De eerste uitnodiging heb ik al afgezegd, omdat men het coronabeleid wenst te volgen. Of wel : ik moet een coronapas tonen anders mij de toegang geweigerd. Ik heb gereageerd dat ik niet gediscrimineerd wens te worden en dat men mij voortaan geen uitnodigingen hoeft te sturen. Er zullen meer volgen. Jammer dan. Er zijn nog genoeg andere leuke dingen te doen /mee te maken. Gelukkig zijn er ook andere initiatieven gaande. Organisaties, winkels, horeca enz. die niet
om een pas zullen vragen, worden thans centraal geregistreerd. Zo kunnen niet-gevaccineerden hun eigen keus maken.
Ik heb gemerkt dat veel mensen verontwaardigd reageren wanneer bepaalde coronamaatregelen vergeleken worden met die ten tijde van de Jodenvervolging. Dat komt doordat men tegenwoordig het vak Geschiedenis nauwelijks nog doceert en we in een ikke-cultuur leven. Sinds de invoering van de Mammoetwet mogen leerlingen hun vakken kiezen. Dus stellen zij wat wij noemen 'pretpakketten' samen. Zo'n pakket bevat voornamelijk vakken die de leerling leuk lijken. Geschiedenis staat bekend als een saai vak. Dus komt het weinig in zo'n pretpakket voor. Maar : "wie zijn geschiedenis niet kent, heeft geen toekomst."
Hier een stukje uit de recente geschiedenis van ons landje :

ARNHEM - Op 15 september 1941 wordt een nieuwe maatregel van kracht waarmee de Duitsers de Joden in een steeds groter isolement brengen. Vanaf deze dag zijn parken, café's, restaurant, bibliotheken, schouwburgen, musea en andere openbare gelegenheden voor Joden verboden. Het is een verbod midden in een lange rij van maatregelen. De Duitse bezetter hoopt de Joden zo stapsgewijs steeds verder uit het openbare leven te laten verdwijnen.

Vul voor het woord Joden het woord niet-gevaccineerden in. Wie meer wil weten over dit artikel kan hier terecht. En net zoals in die tijd, laten de Gevaccineerden de Niet-gevaccineerden in de steek. Gestimuleerd door Rutte c.s. Hoezo samen moeten we het doen?