woensdag 29 september 2021

Democratische Dictatuur Rutte

Als eerste dank ik de eigenaren van het restaurant Waku Waku voor het feit, dat zij het opnemen tegen de discriminerende maatregel van Rutte c.s., die het gezonde mensen die gebruikmaken van hun grondrechten de toegang tot bepaalde locaties en activiteiten ontzegt. Hun vrijheid afneemt. 'Democratische Dictatuur Rutte', zo noemde Geert Wilders het coronabeleid van dit kabinet. Ik schreef al veel eerder over de opkomende dictatuur onder Rutte. Hij heeft zich ontpopt tot een arrogante machtswellusteling, die het geen probleem vindt de volksvertegenwoordiging te passeren. Of zelfs uit te schakelen.

De inzet van de smartphone ter controle van de gevaccineerden beschouw ik als een eerste stap. Zo'n smartphone biedt veel meer mogelijkheden, als het om controle gaat. Maar wil men iemand echt op de 10 meter in diens doen en laten controleren, dan is er een veel beter netwerk voor nodig. Een netwerk dat de zogenaamde witte vlekken in de huidige dekking doet verdwijnen. En zie : daar is G5. Nu gebracht als een veel snellere manier van gegevensoverdracht. Maar op voorhand was bekend, dat het aantal zendmasten flink uitgebreid moest worden. Dankzij zo'n uitbreiding zijn mobiele telefoons zo goed als op de voet te volgen. Het coronavirus biedt daartoe een mooie gelegenheid.
Dat Rutte c.s. graag wil doorgaan heeft vooral te maken met het fenomeen controle. Rutte wil zijn werk voortzetten en afmaken. Immers, een ander kabinet met andere partijen zou roet in het eten kunnen gooien. Rutte zal er alles aan doen om met de huidige partijen de boel in de hand te houden. Met name de VVD en D66 zijn gebrand op de controle. Dan gaan mensen eindelijk doen wat die partijen willen. Maar zover zal het nooit komen. De doodgezwegen meerderheid zal uiteindelijk in opstand komen.