maandag 20 september 2021

Dan maar op straat

Omdat restaurants een coronapas vragen, zijn in verschillende steden in de EU mensen uit protest op straat gaan eten. De restaurants verliezen zodoende omzet. Een voorspelbare reactie op het coronabeleid. Veel demonstranten zeggen nooit meer naar de betreffende restaurants te zullen terugkeren. De korte termijn visie van deze restaurants is tenenkrommend. De gevolgen op de langere termijn hebben de uitbaters over het hoofd gezien.
Het is nogal stil rond het nieuws, maar het gebeurt alsmaar vaker, dat gezond zijnde mensen plots komen te overlijden. Onder hen relatief veel jonge mensen. Ze zijn allen gevaccineerd. De doodsoorzaak heeft telkens iets te maken met hun bloed en/of hart. Ook al is er geen sectie verricht : volgens de overheid en dus de media heeft het overlijden niets te maken met het vaccin. Ik vind het nogal beangstigend nieuws. Vooral ook omdat andere deskundige ervoor gewaarschuwd hebben.
Ook terrasbezoekers moeten een covid paspoort laten zien als ze even in het restaurant naar het toilet moeten. Weer z'n drammerige maatregel van De Jonge. Dat wordt dan maar tegen de gevel pissen. Goed voor de omzet van plastuutjes voor dames. Of worden er dixi's neergezet?