vrijdag 17 september 2021

Goed nieuws

Zoals je weet tank ik blauwe diesel. Voor een beter milieu. Ondanks dat mag ik niet overal met de bus komen. Omdat ie uit de jaren 90 stamt, een 'oud' kenteken heeft. Dus gaat het duidelijk niet om het milieu, maar om oude auto's. Weer zo'n typisch ambtelijke kronkel. Of bedoeld om de autoverkoop te stimuleren?
Eerder was er goed nieuws van Tata Steel, al is het wel laat. Dit keer goed nieuws van Shell. Ook al boycot ik die club al decennia vanwege mijn ervaringen op CuraƧao, dit keer hoorde ik eindelijk eens positief nieuws. De olieboer gaat zich richten op biobrandstoffen. Voor mij nog geen reden voor een ommezwaai hoor. Daarvoor heeft Shell te veel schade aangericht. Zowel milieutechnisch als sociaal.
Goed nieuws is ook dat ik gewoon op een terrasje mag gaan zitten. Voor mij geen digitale Ausweis dus. Ik kom nauwelijks in een horecabedrijf. Dat is veel te benauwend voor mij. Al die andere drukke omgevingen zoals concerten, theaters, stadions, markten enz. zijn voor mij toch al niet interessant.
Volgens mij is dat al het goede nieuws. De Tweede Kamer wil de zorg financieel opkrikken. Dat was ook goed nieuws. Maar Rutte ziet dat niet zitten. Het gevraagde bedrag heeft Rutte aan Handhaving gegeven. Om ons onder controle te houden.