zondag 26 september 2021

Politiek en horeca

Tijdens een betoog van JA1 voorman Eerdmans, die kernenergie ziet als mogelijke schone oplossing, reageert Rob Jetten met de opmerking : "Hoe wil je nou elektriciteit uit atoomenergie halen?" Hij kreeg bijval van Jesse Klaver. Hoezo derderangs politici?
Het ware beter geweest indien CDA-wappie Mona Keijzer een persconferentie gehouden had en die had afgesloten met het indienen van haar ontslag.
In Duitsland wil men twee mondkapjes toevoegen aan de standaard EHBO uitrusting in auto's. Het wachten is op prikplicht alvorens te kunnen tanken.
In de horeca zijn al diverse creatieve oplossingen gevonden om de controle van een prikbewijs te ontlopen. Logisch, want wie het effect van het beleid doorrekent kan op minstens 50% minder klanten rekenen. Op langere termijn kan dat percentage hoger worden, omdat klanten en hun relaties niet meer terugkeren. Je kent het wel : "U laat mij in de steek, dan ik u ook. Zegt het voort!" Zouden er ook slimme ondernemers zijn, die op een heel andere manier gebruik gaan maken van de situatie?