dinsdag 28 september 2021

We zien ze vliegen

Het is natuurlijk raar, maar telkens wanneer ik terugkom en bij het hekje sta, denk ik dat er een kraai op het dak van het schuurtje zit. Die zit er ook, maar 't is een dooie. Ik heb hem nota bene zelf daar op die dakrand geplant. Boven het hoofdeinde van ons bedje in de kampeerbus, hangt een kastje. Het is zo'n bovenkastje die je vaak in caravans ook ziet. Met zo'n klapdeurtje dat naar boven openklapt.
Als we in bed liggen kijken we tegen de onderkant van dat kastje aan. Een wit vlak. Het gaat me er niet om dat ik voor het slapen naar boven wil kijken. Ik ga naar bed om mijn ogen tijdelijk te sluiten. Nee, het gaat me om het ontwaken. De ogen opendoen en dan... iets willen zien. Ik wilde eerst een paar pinguïns op dat witte vlak plakken, maar dat vond ik niet zo geslaagd. Als ik omhoog kijk, zie ik nooit pinguïns. Vandaar. Dus moesten het vogels worden of vliegtuigen. De laatste vond ik ook weinig aantrekkelijks in zich hebben. Vogels dus.
Laat ik nou bij de Action, wat een toko!, placemats tegenkomen met vogels erop. In dit geval waren beide kanten bedrukt met vogels. Voor krap 1 euro heb ik twee van die placemats gekocht. Ik heb ze op maat gesneden, zodat ze mooi op de onderkant van het kastje passen. Daarna wat lijm erop gesprayd en toen : plakken maar. Toen ik het resultaat liggend op dat bed bekeek, viel ik bijna in slaap. Er klonk namelijk geen gekrijs. Als we nu 's morgens wakker worden en naar boven kijken, dan is het net alsof het dak eraf is. Dan zien we die meeuwen vliegen. Met een beetje slaperig hoofd natuurlijk.