zondag 26 september 2021

Net even anders

Heel bizar om Taliban strijders in Amerikaanse outfit met dito bewapening te zien. Met dank aan Joe Biden.
Bij het zoeken naar oplossingen maakt elk mens z'n eigen keuzes. Soms geven die een fraai en soms een minder fraai resultaat. Al een tijd wandelden Fenna en ik langs een tuin, waarvan de schutting op instorten stond. Zowel de beide palen als de gevlochten schutting waren door het weer zwaar aangetast. Een van de palen die als deurpost dienst deed was net boven de grond afgebroken.
Er staat sinds kort een nieuwe schutting. Alleen....eh. Ik zou het wat anders aangepakt hebben. Het betreft een schutting met een deur. De deur scharniert aan de muur van een schuurtje. Die deur is nog goed. Rest dus de schutting, die 2,10 meter breed is. De gekozen oplossing omhelst drie palen en tuinplanken van 1,80 m.... Vreemd, want waarom geen planken van 2,40 m gekocht? Waarschijnlijk omdat die planken €1,50 duurder zijn. Gevolg is dat de horizontaal geschroefde planken 30 cm tekort zijn. Dat is opgelost door een plank van 1,80 m in zes stukken van plm 30 cm te zagen. Die hebben het gat van 30 x 180 opgevuld. Ik vind het niet mooi staan, al die kleine plankjes op het eind van de nieuwe schutting. Zelf had ik gekozen voor de langere planken van 2,40 meter (met de paal halverwege) en dan, vanwege het beperkte budget, had ik nog niet alle planken gekocht.
Ik bedoel, de oude schutting had nauwelijks een functie. Men kon zo de achtertuin inlopen. Dan liever een nieuwe die voor driekwart af is (1,20 m hoog) en die een maand later afgemaakt zal worden. Maar zoals gezegd, iedereen maakt zo z'n eigen keuzes en ik kan niet in andermans portemonnee kijken.