woensdag 15 september 2021

Eikel!, Sorry!

Vanmiddag heb ik na een zeer lange periode van rust weer eens een cv ketel gedemonteerd. Het werk is nog niet klaar, want er ligt nog een aantal componenten op de werkbank die op hun beurt ook gedemonteerd moeten worden. Maar ik was het een beetje zat.
Op weg naar huis heb ik op de fiets heel hard 'eikel!' geroepen. Het woord kwam eruit voor ik het besefte. Een jongeman kwam op een skateboard op de stoep aankakken. Eerlijk gezegd ging ik er vanuit, dat hij zou stoppen omdat hij naar mij keek. Maar vlak voor mijn neus stak ie toch over. Meneer had blijkbaar geen zin om af te remmen en dacht : "Die ouwe is toch niet gevaccineerd stopt wel." Tja, en toen riep ik : 'Eikel!' Hij keek mij verschrikt aan. Ik zag in mijn spiegeltje dat hij niet omkeerde, anders was ik even afgestapt. Voor een goed gesprek.
Een eind verderop zag ik aan de lichaamstaal van een vrouw op de fiets, dat ze iets van plan was. Er kwam een zijstraat naar links in beeld en ja hoor. Mevrouw steekt zonder achterom te kijken haar hand uit en stuurt tegelijk naar links. Terwijl ze dat doet, passeer ik haar rechts. Uit voorzorg. Daar schrok ze van. Ze riep : "Sorry!"