zondag 19 september 2021

Uniformen te koop

Als kind zag ik allerlei uniformen. Volgens mij had zelfs de PTT beambte een uniform aan. Zo'n bruin-gelig corduroy geval met een soort van stationspet voor de techneuten. Met rood borduursel het PTT logo (zonder posthoorn) erop. Bij ons in het dorp liep iemand in zo'n tenue. Er was ook een grijze versie met een gewone pet. Daar liep de postbode in de post te bezorgen. Er schijnt zelfs speciale outfit bestaan te hebben voor de afdeling Zeepost. Daarvoor moest je wel een zwemdiploma hebben.  Kandidaten werden tijdens de sollicitatie in de Rijn gegooid. Denk ik dan.
Op school droegen we geen uniformen. Maar de discipline was wel op militaire leest geschoeid.
Mijn pa droeg soms ook een uniform. Ik heb er ook een gedragen. En ik moet bekennen, dat zo'n pakkie een bepaald gevoel uitstraalt. En instraalt.
Op het www zijn allerlei uniformen te koop. Dus ook die van nazi's. Ik vind dat marcheren en gek doen in zo'n nazi-uniform minder erg dan mensen die in zo'n gekocht politie-uniform op weerloze burgers inslaan. Men zou de verkoop van vooral de laatste uniformen via websites moeten verbieden.😟