woensdag 22 september 2021

Ik ben geen dokter

Nog één keer terugkomen bij de praktijkassistente en dan is het weer gebeurd, de jaarlijkse controle. Ze wil nog een keer mijn bloeddruk meten. Ze wilde dat ik een half uur daar op een bed ga liggen, zodat ze een aantal keren mijn bloeddruk kan meten. Volgens mij heeft dat geen zin, want ik lig daar in een benauwde kamer waar een typische geur hangt. Daar word ik al niet goed van en dus een veel hogere hartslag en bloeddruk dan normaal. Ze kon zich dat wel indenken, dus hebben we voor een andere strategie gekozen : zelf meten en noteren. Ik voel wanneer ik ontspannen ben en dan kan ik even gaan meten. Al pratend kwam ik erachter, dat mijn medicatie tegen een te hoog cholesterol verlaagd kan worden. Tot het niveau dat ik zelf uitgedokterd heb. Ik kreeg dus te veel van die pillen. Oké, ik ben geen dokter. Maar het is wel mijn lijf.
Ik weet dat die medicatie volgens de bijsluiter ook mijn aderen wat stugger maken. Misschien is dat de reden voor mijn wat opgelopen bloeddruk. De tijd zal het leren.
In het algemeen volg in het medisch advies op. Maar nooit zondermeer. Ik heb altijd wel wat vragen. Als die voor mij niet acceptabele antwoorden opleveren, dan weiger ik die pil.