vrijdag 9 april 2021

Niet meetellen

Minister Kasja Ollongren heeft gemakshalve de ongeldige stemmen die haar project Stemmen per brief heeft opgeleverd, maar niet geteld. Logisch, want van mislukken wil ze niets weten. Stel je eens voor : van je fouten iets leren. Nee, niets voor Ollongren. Al met al is er een zetel de mist ingegaan, vanwege een belabberde procedure met veel paperassen.
De verwachting dat ik straks niet meer meetel in de groep die zich vrijelijk mag bewegen in het leven, maakt mij niet echt ongerust. Ik kom toch al nauwelijks in de zogenaamde uitgaanswereld. En wat winkels betreft : er zullen ook winkels komen, die het niet zo nauw zullen nemen met de controle. Immers, elke klant is er een en anders boycot ik zo'n winkel.
Gisteren keek ik naar een zeer interessante docu van de VPRO. Hij liet zien hoe er in het recent verleden door overheden en handhavers gesjoemeld werd, om criminele asielzoekers, vluchtelingen en meer ongure lieden met een niet westerse achtergrond in bescherming te nemen. Die buitenlandse criminelen werden ook niet meegeteld in de landelijke cijfers. Veel slachtoffers van hen zijn daar de dupe van geworden. En dat alles omdat de politiek de komst van migranten 'positief' wilde houden. Het voormalig hoofd van de politie van Keulen deed ook zijn zegje. Hij werd geslachtofferd omdat de burgemeester zijn rapportage over de aanvallen van 'vluchtelingen' op meisjes en vrouwen veranderd had. Ze had stellig volgehouden dat het niet om die groep ging. Volgens de ex-commandant hadden alle aanvallers een verblijfsstatus en geen Duits paspoort. Later kreeg de commandant overal de schuld van. Ik weet dat de FC Köln een geit als mascotte heeft. Maar sindsdien heeft de stad Keulen zelf een zondebok. Ook in Engeland werden met name criminelen van Pakistaanse afkomst in bescherming genomen. Ze begingen massaal zedendelicten maar de politie greep jarenlang niet in.
Ook in ons landje doet men zo. Laatst las ik en De Drontenaar als zouden Drontenaren winkeldiefstallen in Kampen plegen. Weer zo'n k*tbericht. Het gaat om asielzoekers. Dat zijn geen Drontenaren. Weer zo'n artikel dat geschreven is door gekocht journaille.
We kunnen er niet omheen. Andere culturen passen niet zomaar in de westerse. Daarvoor zijn geen niet-christelijke geloofsgebouwen nodig. Eerder scholen, betere regels, eerlijke handhavers en vooral gerechtigheid.