zondag 18 april 2021

Een uitnodiging of...?

Ook ik kreeg een brief, waarin ik uitgenodigd word me te laten vaccineren vanwege het coronavirus. In de brief staat in bedekte termen dat ik geselecteerd ben voor het AstraZeneca middel. Ik krijg volgens het begeleidend schrijven namelijk 2 prikken. Hatsikidee!  Er was ook een vragenlijst toegevoegd. In die lijst zie ik geen keuzemogelijkheid voor wat betreft het soort 'vaccin'. Ik mag toch hopen, dat ik zelf mag bepalen waarmee men mij zou willen volspuiten?  IK zag niet dat ik ergens voor moest tekenen. Huisartsen klagen over de lage animo voor een prikkie. Slechts een derde heeft zich gemeld. Sommige huisartsenpraktijken gaan zelfs buiten hun patiëntenbestand op zoek naar geïnteresseerden. Of slachtoffers? Ik weet het niet meer. De ene huisarts zegt niet iemand een dodelijke prik te willen geven, terwijl de ander heel Nederland wil injecteren. Het is maar net welke de ambities van een arts zijn. Misschien moeten zij maar iets ondertekenen. Een verklaring dat eht toe te dienen middel geen blijvende schade zal veroorzaken.
Rond AstraZeneca zijn al zoveel rare en nare berichten gepubliceerd en nog stil gehouden (er zijn meer ernstige bijwerkingen dan die van trombose), dat velen twijfelen. En dan nu het Jansen middel. Maar een alternatief bieden, doen die klagende huisartsen ook niet. Althans, niet bij de mensen waarmee wij contact hebben. Er staat blijkbaar zoveel
Nou ja, veilig...
druk achter het toedienen van AstraZ, dat men eigenlijk mensen direct of indirect wilde dwingen tot enting met enkel dat medicijn. Ik vind het neigen naar een bedenkelijk griezelig experiment.
Al met al vind ik het heel erg jammer, dat de overheid zo slecht met dit 'project' omgaat. Het bevat veel te veel ruis, onwaarheden, verborgen zaken en een zwaar commercieel geurtje met angst als drijfveer. Dat alles heeft veel te weinig raakvlak met mijn gezondheid. Want daar gaat het mij om. Het virus zelf beschouw ik zeker als een gevaarlijk, maar de algehele aanpak is wat mij betreft veel gevaarlijker. Niet alleen fysiek, ook psychologisch. Iedereen vaccineren? Ik zie ze er nog voor aan, dat ze het AZ etiket wijzigen in een van Pfizer of Jansen.
Afgelopen week kreeg ik de uitslag van mijn bloedonderzoek : ik ben nog steeds vrij van infectie en heb ook geen antistoffen. Men suggereert, dat ik met mijn bloedgroep O minder vatbaar ben en wellicht immuun. Mijn besluit : verder afwachten.