vrijdag 23 april 2021

Weer een klimaatspeeltje!

Gisteravond zag ik per ongeluk een stukje van het praatprogramma van Beau. Soms vergeet ik te zappen, omdat ik af en toe wat wegdommel. Vandaar.
Maar wat hoorde ik? Ik zag een oude D66 man zitten en een presentator met een Russisch klinkende naam. Ze spraken vanwege Earth Day over het klimaat en het kopen van stukjes groene grond door ons, mensen. Dan kan je via het internet dat stukje in de gaten houden. Hahaha!
Ik zag al direct weer handen wrijvende beleggers met euro tekens in de ogen achter het verhaal. Weer zo'n onzinnig gedoe vanwege het klimaat.
Verbeter de wereld, maar begin eerst maar in eigen landje, heren! En bespaar me de reclames van de BN'ers. Die huichelaars komen mij onderhand de strot uit. Laten we eerst met ons eigen milieu beginnen. Pak de grote industriële vervuilers eerst goed aan. Stop met de biomassacentrales en de daaraan gerelateerde houtkap in zowel eigen als buitenland. Vega's? Prima! Maar niet ten kosten van het milieu, zoals het
kappen van bossen elders op de wereld om voor hier akkerbouw te plegen. Verschuif de belasting van het milieu  / vervuiling niet naar andere landen. Leer je kinderen hun rotzooi in afvalbakken te deponeren. Ook op Koningsdag en tijdens festivals. Voer een realistisch, uitvoerbaar beleid (zie gasloos verhaal). Laat de BN'ers links liggen. Dat zijn negatieve influencers, die klauwen met geld kosten. Voor hen is het allemaal makkelijk praten, want het levert hen enkel veel geld op.
Kortom, het idee van stukjes grond kopen is wat mij betreft weer zo'n oplichtersverhaal waar anderen nog rijker van willen worden. Daar begin ik dus niet aan. Vanmorgen had ik weer een zakje met zwerfvuil bijeen geraapt. Oké, ik werd er dit keer financieel voor beloond : ik vond ook een muntstuk van €2.....