vrijdag 23 april 2021

Jezelf uitsluiten

Er was een gefilmd sociaal experiment, waarin een blanke met de groot bord op straat ging staan. Dat was in een stadsdeel waar relatief veel blanken wonen. Op het bord stond "Black lives matter!". Er gebeurde daar niet zoveel, om niet te zeggen niets. Mensen liepen zwijgend voorbij. Ze reageerden niet op de opmerkingen van de 'demonstrant'. Er was iemand die vond dat alle levens ertoe doen. Meer niet.
De volgende dag deed de 'demonstrant' hetzelfde, maar toen in een stadsdeel waar relatief veel donkere mensen wonen. Daar stond hij met een protestbord, waarop stond "All lives matter!". Meneer heeft daar niet lang gestaan. Hij werd zelfs bedreigd, geslagen en letterlijk weggeschopt. Zijn bord werd vernield. Voorafgaand aan de agressieve reacties wordt hem door een afro Amerikaan verontwaardigd toegechreeuwd : "So black lives don't matter?!" 
Ik vind het erg typerend. Met zo'n negatieve grondhouding sluit je jezelf dus uit. Dat blijkt helaas telkens weer. Zo zijn er ook immigranten die naar hier komen om vervolgens tegen de mensen die hen ontvangen hebben vijandig gedrag te vertonen. Blijf dan aub weg van hier.