zondag 11 april 2021

De brug op

Nu de winter zo goed als voorbij is, wordt het tijd de camper weer eens op de brug te zetten. Het biedt mij de gelegenheid de voortgang van het werk van de Italiaanse roestduivel te controleren. Hopelijk heeft ie een winterslaap gedaan. De bus is niet de weg op geweest ten tijde van een strooiperiode. Dus zal er geen pekel op het chassis zijn gekomen.

Hoog en droog
Als ik de bus op de brug zet, dan zorg ik ervoor dat ik dat op een droge dag doe. Mocht ik de onderkant willen / moeten behandelen, dan is het wel zo fijn als ie dan droog is. Eenmaal op de brug inspecteer ik ook de staat van de uitlaat en de ophanging ervan. Ook de handremkabel en het rek met reservewiel kijk ik dan even na.
Aan de voorzijde bekijk ik de brandstoftank inclusief de aansluitingen, het schakelmechanisme, de schijfremmen en of ik soms lekkage zie. Al met al denk ik een ochtend of middag bezig te zijn, wat mij ongeveer €50 aan huur van de brug zal gaan kosten.
Ik heb een krat waarin ik het benodigde gereedschap en de middelen (antiroest, coating, smeerolie, doeken enz.) meeneem.