maandag 19 april 2021

Wordt Leiderdorp Leiden?

Het zal mij niets verbazen. Het dorpsbestuur heeft de ambitie om een stad te worden. Kijk maar naar de torenhoge gebouwen, waar stadmensen wonen. De mentaliteit is gaandeweg ook veranderd van een dorps naar een stads. Dat heeft veel te maken met invloeden van buitenaf. Zoals bestuurders die niet uit het dorp zelf afkomstig zijn en sec met hun cv's bezig zijn. De meeste
'Leiderdorpers' zijn voor een annexatie. Maar ja, dat volk komt oorspronkelijk uit Leiden en omgeving. Import, immigranten.
Misschien blijft een stukje van het dorp de stadsellende bespaard. Dat zal dan het zuidoostelijk deel van het dorp zijn; de omgeving van de Doesbrug. Zouden daar al geheime besprekingen gaande zijn van separatisten? Nemen ze straks ook oud-Leiderdorpers / huurlingen in dienst? Gaan ze in verzet? Krijgen die dan de steun van Koudekerk a/d Rijn? Komt het leger dan in actie? En wordt het dan allemaal de schuld van Koudekerk als er een auto te water raakt met een dronken Leidse bestuurder? Het zou zo maar allemaal kunnen. Het is immers politiek. Ik wens de echte dorpelingen veel sterkte en succes in hun strijd tegen de Leidse glibbers.