donderdag 29 april 2021

Het CDA

Zoals je weet heb ik weinig op met quasi christelijke mensen. Vandaar dat ik me liever niet tussen hen begeef. Of wel kerkdiensten mijd. Vandaag hoorde ik mevrouw Kuik (CDA) aan, tijdens het Tweede Kamer debat over de notulen van de ministerraad waarin o.a. over Pieter Omtzigt en de Toeslagenaffaire gesproken is. Gebleken is dat nota bene dienst partijgenoten Hoekstra en De Jonge Omtzigt wilde pootje lichten.
Helaas zweeft Kuiken met haar betoog (antwoorden geeft ze niet) vervolgens tussen Omtzigt en diens tegenstanders in. Ze houdt de achterbakse Hoekstra en De Jonge duidelijk uit de wind. Hoe hypocriet kan een CDA mens als Kuiken zijn. Oké, net zo hypocriet als Hoekstra en De Jonge samen. Als Kuiken vragen moet beantwoorden, neemt ze de gesloten houding aan. Even dacht ik dat ze zou gaan huilen, toen vragenstellers voet bij stuk hielden.
Wat mij ook opviel was de rol van de voorzitter. Die liet Kuiken maar ronddraaien, waardoor haar telkens dezelfde vragen gesteld werd. Zonde van alle tijd en energie. De voorzitter liet haar begaan. Kuiken had als lid van de Tweede Kamer het moeten opnemen voor partijgenoot Pieter Omtzigt. Maar de hypocriete Kuiken liet duidelijk merken bij de duivelse groep van Hoekstra en De Jonge te horen. Ze wilde ons doen geloven dat ze niet wist wat met het woord sensibiliseren wordt bedoeld. Dat weet alleen Hoekstra, beweert ze. Ik heb de tv toen maar uitgezet.
Het liefst zou ik al die quasi christelijke politici van het CDA, CU enz. het volgende willen vragen : "Stel onze Lieve Heer staat naast u, wat is dan uw antwoord op de volgende vraag (gevolgd door de vraag). Aan de andere kant zal het weinig uitmaken. Volgens mij zouden ze dan nog glashard liegen. Voor de VVD en D66 politici heeft zo'n opzet geen zin. Die zijn al jaren van God los.