donderdag 22 april 2021

Zwart- en zoekmaken

Men verdenkt het kabinet Rutte ervan, nog meer of weer gelogen te hebben over de Toeslagenaffaire. Het zou weer niet alles op tafel gelegd hebben.
Rutte beweert dat er niest aan de hand is. Maar ja, er spreekt dan wel een notoir leugenaar. Hij had wat tijd nodig om met een antwoord te komen. Meer tijd kan Rutte de gelegenheid geven om op de beschuldiging een passend antwoord te kunnen geven. Na het zwartmaken van mensen zal hij na overleg ook delen van de verslagen zwartmaken, documenten doen verdwijnen en via gekonkel van zijn trawanten een verhaal gaan opdissen.
In alles lijkt het erop, dat 'men' (wie dat ook moge zijn) hoe dan ook Rutte als minister president wil aanhouden. Dat zijn in elk geval de direct betrokken politieke partijen zoals D66, het CDA en de VVD zelf en nog een paar andere onbetrouwbare.
Als iemand echt spijt heeft van zijn vergrijp, maakt hij schoonschip. Dat zijn vaak de kleine criminelen. De grotere doen dat niet. Die maken geen schoonschip. Die proberen andere zaken nog steeds te verzwijgen. De werkwijze van deze regering begint steeds meer de vormen te krijgen van maffia praktijken.