zaterdag 10 april 2021

Klussen in de bus

Het is dan weliswaar een piepklein huisje, maar ik zit er wel beschut. Met een beetje zon op de ramen, is de temperatuur al snel ruim 20 Celsius. Even een usb stick met muziek in de radio en klussen maar! 
Een week of wat geleden heb ik de kussens weer van zolder gehaald en in de bus gelegd. Afgelopen dagen ben ik wat kleine dingen aan het doen geweest in het interieur. Hier en daar wat veranderd en wat kale, beschadigde plekjes op de kastjes bijgewerkt. In de bovenkastjes heb ik tegen de wanden stootkussens geplakt. Die moeten het gerammel van de inhoud voorkomen.
Door het vervoer van allerlei spullen en het afval die verhuizingen met zich meebrengen, is hier en daar wat schade ontstaan. Zoals sleepsporen over het laminaatvloertje ondanks het vooraf neergelegd zeildoek. Gelukkig heb ik een aantal stroken van dat vloertje apart gehouden. Hoewel er inmiddels bijna 5 jaar verstreken zijn sinds de aanschaf, zit ik nog steeds te denken aan een oplossing voor de tentstokken. Dat puntje staat nog op de lijst. Ik wil nog steeds ergens een pvc buis met deksels monteren. Onder de bus wordt lastig. Op het dak zou kunnen, maar dan moet ik er ook gemakkelijk bij kunnen komen. Tja, en
dan denk ik aan een laddertje of zo. Maar een soort trekkoord waarmee ik de inhoud van de buis naar buiten zou kunnen trekken, is misschien ook een optie. Dat scheelt weer een ladder. Zo'n ladder is trouwens vaak een uitdaging voor anderen. Om ongewenste klimpartijen te voorkomen moet ie demontabel of te blokkeren zijn. Van het een komt het ander.
De stokken liggen nu onder een dubbele vloer in een van de bakken. Dus ik kan ze vrijelijk pakken of opruimen. Maar door de dubbele bodem (4 cm hoog), is de bergruimte erboven net wat krap. Vandaar dat ik weer af wil van die dubbele bodem in de bak.
Aan de buitenkant, op het dak, ben ik inmiddels ook erachter gekomen, hoe ik iets ook zou kunnen bevestigen. De peesrail heb ik zelf op een creatieve manier op de aanwezige paddenstoeltjes gemonteerd. Maar nu ik de 'officiële' bevestigingsklemmen gezien heb, zou ik die vrij eenvoudig ook zelf kunnen maken. Het principe is eenvoudiger dan ik zelf bedacht heb. Weer wat geleerd. De klemmen die verkocht worden kosten € 16 per stuk exclusief verzendkosten! Voor dat geld kan ik er zelf 8 maken. Dusss...