maandag 12 april 2021

Op afspraak?

Veel van de maatregelen komen in de praktijk vreemd en/of strijdig over. Hier in de buurt is een klein winkelcentrum. In de supermarkt mag ik van alles en nog wat kopen. Dus ook felicitatiekaarten en tijdschriften. Iets verderop, bij een tabakszaak met een postkantoorfunctie mag dat niet. Ik mag daar wel postzegels kopen, maar de kaart of een tijdschrift uit het rek achter mij niet. Daarvoor moet ik eerst een afspraak maken. Of naar de supermarkt gaan, waar ze geen postzegels verkopen. Blijkbaar is het kopen van die artikelen in de tabakszaak nogal besmettelijk.
Via Sonja, die de meeste boodschappen doet, begrijp ik dat niet elke winkel zich aan de regels houdt. Logisch, want laten we wel zijn : het is toch onzinnig. Het winkelen op afspraak slaat ook niet erg aan. Vandaar dat een onaangekondigd bezoek vaak toegestaan wordt. Bij winkels als Wibra, Zeeman, Action enz. schijnt het virus ook veel actiever (lees : besmettelijker) te zijn dan in een willekeurige supermarkt.
Er is een stormloop op de coronazelftest. Is zo'n bericht propaganda? Ja! Want wie stond er als eerste bij de apotheek om zo'n test te kopen? Juist, clown De Jonge. En wie zegt dat zo'n test onbetrouwbaar is? Juist, clown De Jonge. En wie zegt dat men na de zelftest toch naar de GGD moet om daar een evenzo onbetrouwbare pcr-test te gaan doen? Ook clown De Jonge. Men wil graag dat nog veel meer mensen zich laten testen. Nou, doei! 
Ondanks alle maatregelen blijft het aantal RIVM-besmettingen hoog. Hoe kan dat? Volgens andere (niet van enige overheid afhankelijk) statistici is het een kwestie van cijferen. En zoals heel vaak cijferen en rapporteren instanties die uit dezelfde ruif vreten als de overheden, graag zoals die overheden dat willen. Anders krijgen ze geen opdrachten meer.
Als mensen last hebben van bijvoorbeeld geluidshinder van verkeer, dan wijzen metingen van menig gemeente uit, dat het ter plekke bijna doodstil is. Zo gaat dat.
Ik, met mijn boerenverstand, denk : Als de cijfers inderdaad zo hoog zijn, dan wordt het tijd de supermarkten en scholen ook te gaan sluiten. Aan de andere kant ben ik bang, dat ook die maatregelen geen invloed zullen hebben op de RIVM-cijfers. Een voordeel is dan wel, dat het gecijfer van het RIVM ontmaskerd wordt : iedereen zit thuis en de cijfers blijven stijgen, terwijl er niet getest wordt. Mensen die als gevolg van vaccinatie komen te overlijden, worden als coronadoden geteld. Het begint nu erg veel op een RIVM-pandemie te lijken. Laten we maar weer gewoon doen, met inachtneming van de nodige voorzichtigheid.
Mensen die geen problemen hebben met de lockdown, kunnen zich melden voor emigratie naar de maan of Mars. Daar moet je binnen blijven, want buiten is niets te beleven.