zondag 25 april 2021

Andere verhoudingen

 In India is coronapaniek. Althans zo zegt het nieuws. Echter, er is een tekort aan zuurstof. Het heeft wat weg van de ic's hier : er is minder dan noodzakelijk vereist en ja, dan ontstaat er paniek.
Komt bij dat India zo'n 1,3 miljard(!)  inwoners kent. Als ik dat aantal afzet tegen het aantal besmettingen en doden in dat land, dan.... reken zelf maar uit. Als in landen als Inda een veerboot zinkt of een trein ontspoort, vallen er honderden doden. Zelfs honderd in een treinstel. Ja hoor, dat kan daar. De zit-, staan- en hangplaatsen zijn daar rond de honderd per wagon. Hetzelfde geldt voor veerboten. Die vervoeren vaak 3x meer dan zo'n boot kan hebben. Tel daarbij op de manier van wonen (hutje mutje) en het niveau van de hygiëne en de medische zorg en laat daar dan eens een virus op los.
Niet dat ik het minder erg vind, het gaat mij om het interpreteren van cijfers en het relativeren van angstaanjagend nieuws. Dat laatste schreeuwt namelijk : "Laat u allen vaccineren, anders gaat u dood!" En dat is echt niet zo.