vrijdag 16 april 2021

De Ruinerwold methode

Als ik zie hoe kleine kinderen en zelfs baby's getest worden en de teksten lees op bepaalde corona posters bedoeld om kinderen te beïnvloeden, dan denk ik onwillekeurig aan de serie over het gezin in Ruinerwold. Dan zie ik weer onzekere, angstige kinderen en hun boosaardige vader (of elders een moeder). Ik zie dan ook de grote kinderen, die op latere leeftijd hun weg in de 'gewone' wereld moeten zien te vinden en de kaders van het normale moeten ontdekken. Om zodoende later pas te ontdekken, wat hen precies overkomen is.
Er wordt vanwege het coronavirus onnodig psychische druk uitgeoefend op kinderen. Zelfs met dreigende, onheilspellende taal, die aangeeft dat je je familieleden ernstig ziek kunt maken zelfs doden als je niet doet wat er gezegd wordt. Als ik dat zo allemaal zie en hoor, dan denk ik : "Er zijn mensen die van het gezin in Ruinerwold heel andere lering getrokken hebben. Brrrr! Wordt het niet tijd voor andere posters?
Ik herinner me nog, dat onze kinderen naar school gingen. Het was het begin van de komst van vele verkoudheden, ziekte enz. . Niet alleen voor hen, ook voor mamma en pappa. Want dat hoorde er nu eenmaal bij. Neem als ouders / volwassenen zelf de maatregelen die je nodig acht, maar zet kinderen niet op zo'n manier onder psychische druk; stop de indoctrinatie! Mocht oma (opa wordt is niet zo erg) te komen overlijden, dan zal zo'n kind zichzelf de schuld geven. Met een app kan je ook anderen beschermen. Dus vaccineren heeft geen zin?
Maak toch ook niet zo'n kabaal over het testen als ze een snotneus krijgen. Maak kabaal over de mensen die ernstig ziek worden of zelfs overlijden vanwege een vaccinatie. Maar nee, want dat laatste schijnt gewoon te zijn.