donderdag 29 april 2021

Eindelijk regen

Gisteren keek ik nog naar de barsten in de uitgedroogde grond rond de volkstuintjes hier in de buurt. Ik moest toen aan de boeren denken. Hoewel het gemiddeld kouder was dan normaal, bleef het wel droog. Geen opwarming maar wel droog. Een vreemde klimaatverandering.
Bij een akker zaten twee woudduiven op een tak hoog van de grond. De een vroeg of er soms een mens in de verte stond. De ander zei van niet, want hij gebruikte geen telefoon en droeg ook geen masker. Dus ze konden hun slag slaan.
Wat de regen betreft : soms moet ik lachen om het kudde gedrag van mensen. Bij een winkel waren op anderhalve meter afstand stippen op de grond aangebracht met een afbeelding van een paar blote voeten. Daarop moesten wachtende klanten in de rij gaan staan. Wat denk je? Staan ze daar in de regen, terwijl aan het warenhuis naast hen zich een grote luifel bevindt. Niemand bedenkt een paar stappen naar rechts te doen. Haha!
De voorstanders van vaccineren roepen dat zwangere vrouwen ook
gevaccineerd kunnen worden. No problem! Vreemd, want ze mogen geen alcohol nuttigen, niet roken, voorzichtig zijn met medicaties enz. Maar een experimenteel vaccin gefabriceerd door een bedenkelijk farmaceut waarvan de gevolgen op langere termijn onbekend zijn, is geen enkel probleem. Ik lachte dan wel, maar ik heb liever dat mensen de informatie die ze krijgen niet klakkeloos accepteren. Er moet veel meer zelf nagedacht worden. Straks dragen we allemaal een veiligheidsgordel ook buiten de auto. Omdat het veiliger zou zijn.