dinsdag 20 april 2021

Vloertje hersteld

Wat een weer! Heerlijk. Een mooie gelegenheid om het vloertje achter in de bus op te knappen. Dat deel bevindt zich tussen de beide zitbanken of wel onder ons bed. Ik heb daar laminaat gelegd. Op dat materiaal schuiven onze nylon opvouwbare kledingbakken als een tierelier. Ze passen zowel qua hoogte als breedte mooi onder het bed. Een bak dwars achterin tegen de portieren en twee naast elkaar er tegenaan. Alsof ze ervoor gemaakt zijn.

Onder het rijden verschuiven ze niet, want ze staan klem tussen de achterportieren, links en rechts bijna tegen de opstaande randen van de zitbanken en aan de voorzijde ligt het stroevere tapijt.
Tijdens de afgelopen 'volksverhuizing' waren twee stroken laminaat beschadigd geraakt. Gelukkig lagen ze naast elkaar, de voorlaatste en de laatste strook. Ik heb ze vandaag vervangen. Ik kon een keer gratis een restant pak laminaat overnemen. Daar heb ik het vloertje toen van gemaakt. Voor alle zekerheid heb ik een aantal delen van het pak bewaard, want je weet maar nooit. Het klusje stelde niet veel voor. Alleen het leggen van de laatste strook (klik) laminaat vereiste een trucje. Bedoeld om de beide stroken 'naadloos' tegen elkaar te krijgen. Nu ligt het vloertje er weer mooi en strak bij.