dinsdag 20 april 2021

Belofte maakt schuld

De weerlieden beloven dat het een zonnige dag zal worden met hogere temperaturen. Ik hoop maar weer dat het zo zal gaan.
Mij is zoveel beloofd. Ik heb er zeer weinig van teruggezien. Niet dat ik er met smacht op zit te wachten, maar telkens weer denk ik aan die ervaringen wanneer men mij iets beloofd. Blijkbaar zit het me toch wat dwars. Ik zal ze heus nog wel groeten hoor, zo erg is het ook weer niet. Maar ik zal ze er niet aan herinneren. Zoals bekend heb ik een aantal keer mensen met pech geholpen. Ik heb daartoe niet alleen auto's op sleeptouw genomen, maar zelfs een keer brandstof overgeheveld van mijn motorfiets in de tank van een andere motorfiets. Iedereen, niemand uitgezonderd, was mij zo dankbaar dat ze erop stonden mijn adresgegevens te willen weten. Standaard met de mededeling : "Ik kom daar zeker op terug!" Maar ja, dat is nu al zo'n 40 tot 20 jaar geleden beloofd.
Ook in andere situaties zijn mij schone beloftes gedaan. Situaties die nog meer met menselijkheid te maken hebben, dan een voertuig met pech. Maar ook die beloftes zijn niet nagekomen. Dat vind ik wel erg teleurstellend.