vrijdag 30 april 2021

Gevaccineerd en weer ziek

Het is niet de eerste keer, dat mensen die tweemaal gevaccineerd zijn toch weer besmet raken met het coronavirus en weer ziek worden. Dit keer ook in ons land in een verzorgingstehuis. Ze worden gelukkig niet ernstig ziek. Het geeft maar weer eens aan, dat een kleinere groep deskundige Wappies ook weer gelijk heeft. Wel vreemd zo vlak na vaccinaties. Begin dit jaar werd nog in de propaganda stellig beweerd, dat opnieuw besmet en ziek worden niet mogelijk zou zijn. Zo zie je maar weer. Men gaat er nu ook vanuit, dat ondanks vaccinatie je anderen kunt besmetten. Hè, hè. Langzaam maar zeker komt men er wel.
Nee, dan werkt mijn ouderwetse jaarlijkse antigriepprik beter. Sinds ik die krijg toegediend, heb ik bijna geen last meer van griep. Ik zeg bijna, want soms vind ik het lastig om te beoordelen of ik gewoon verkouden ben of een lichte vorm van griep heb. Ik lig niet meer dagen op bed met koorts en een zware ademhaling.
Ik kreeg trouwens van de mondhygiëniste te horen, dat de veronderstelling als zouden mensen met bloedgroep O minder ontvankelijk zijn, haar ook bekend is. Ze zei letterlijk : "Ja, maar dat is zo." Veel hebben we niet gepraat, want ik ben geen buikspreker. Ik deed weliswaar mijn mond open, maar ook weer niet.