dinsdag 27 april 2021

Geen politiek voor mij

Tijdens mijn loopbaan ben ik ook bij grote bedrijven actief geweest, waar veel politiek bedreven werd. Ik had daar niets mee en deed gewoon mijn werk. Open en eerlijk. Geen gesjoemel, geen geouwehoer, niet op de man spelen en/of achterbaks gedrag, maar mijn werk doen. Dat was op zich al een flinke kluif, laat staan in zo'n omgeving.
Vandaar dat ik vaak geschreven heb, dat sinds het aantreden van Rutte als mp de democratie afbrokkelde. Dat er sprake was van dictatuur. De Tweede Kamer als volksvertegenwoordiging werd vaak gepasseerd en/of betutteld om haar controlerende functie af te zwakken of zelfs te vermijden. Afgezien daarvan had Rutte c.s. ook lak aan uitslagen van referenda.
Het is blijkbaar allemaal zo gewoon geworden, dat Rutte stelt dat er niets onoorbaars gebeurd is tijdens de ministerraad over de Toeslagenaffaire. De vrijgegeven notulen echter, vertellen tussen de regels door een heel ander verhaal. Gisteravond liet minister Koolmees zich ook niet echt zien. Of eigenlijk wel, want hij gaf geen concrete antwoorden op gestelde vragen. Het was weer het bekende blablabla en om de hete brij heen draaien. Koolmees had het vaak over kwantiteit als het over informatie aan de TK ging. Over de kwaliteit ervan zweeg hij. Ook zijn antwoorden en betoog (hij verdedigde de ministers) zeiden mij tussen de regels door veel. Telkens weer verschoof hij zijn antwoorden naar de uitdrukking  'we moesten het probleem oplossen'. Kortom, ook weer een hoge kwantiteit aan woorden waarvan de kwaliteit bedenkelijk is. Helaas weten wij daarom nog steeds niet wat bedoeld wordt met het sensibiliseren van Omtzigt.  Want ook daar kregen wij  geen antwoord op. Maar geen antwoord is ook een antwoord. Voor Rutte c.s. zit de Tweede Kamer te veel en te vaak in de weg.